Sosyal Medya

Dünya

Fransa’dan Merkel’in “sığınmacılara kontenjan” önerisine ret

Fransa Başbakanı Manuel Valls, Almanya'nın teklif ettiği sığınmacıların yeniden kontenjan oluşturularak dağıtılması fikrine karşı olduğunu söyledi



Fransa’dan Merkel’i üzecek açıklama geldi. Fransa BaÅŸbakanı Manuel Valls, Almanya BaÅŸbakanı Angela Merkel’in son Türkiye ziyaretinde açıkladığı, sığınmacıların yasal yollardan AB’ye gelmeleri için belirli bir kontenjana göre AB içerisinde dağıtılması önerisine karşı çıktı.

Münih Konferansı kapsamında Alman basınına açıklamalarda bulunan Fransa BaÅŸbakanı, “Avrupa’nın daha fazla sığınmacı almayacağının mesajı verilmeli” dedi.

Sığınmacıların yeniden kontenjan oluÅŸturularak dağıtılmasına karşı olduÄŸunu kaydeden Valls, Ä°talya ve Yunanistan’ın yükünün hafifletilmesi için üzerinde daha önce anlaşılan 160 bin sığınmacının AB içerisinde dağıtılmasının saÄŸlanmasının daha önemli olduÄŸunu vurguladı.

Avrupa BirliÄŸi’nin “BaÅŸka sığınmacı alınmayacağı” mesajını net olarak vermesi gerektiÄŸini belirten Manuel Valls, sınırların korunması ve hotspots olarak adlandırılan sığınmacıların ilk kayıtlarının yapılacağı kampların uygulanmasını istedi.

Fransa’nın daha önce taahhüt ettiÄŸi 30 bin sığınmacıyı almaya hazır olduÄŸunu da vurgulayan Valls, AB içerisinde ÅŸu anda sığınmacıların dağıtılması konusunda görüş birliÄŸine varılmasının zor olduÄŸunu dile getirdi.

Fransa BaÅŸbakanı Manuel Valls’in 18-19 Åžubat tarihlerinde yapılacak AB zirvesi öncesinde yaptığı bu çıkışın Merkel’in iÅŸini zorlaÅŸtıracağına dikkat çekiliyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.